Herken je hier iets?

 

Blijf dan even, klik nog een paar keer door

je zit goed

 

figuur uit 'een haalbare weg naar succesvolle samenwerking'  illustratie Willem Roose : KabinetPluto 

 

...Hoe is het mogelijk dat volwassen mensen zo roddelen onder elkaar?...

 

...Mijn werkgever wou een’ gepassioneerde leidinggevende’ – op mijn laatste functioneringsgesprek merkte mijn baas op dat ik te gevoelig ben en in mijn job te veel emotie laat zien...

 

...Ik ben soms ontgoocheld in de mensen waar ik mee werk. Diversiteit is boeiend maar ook vermoeiend…

...Mijn team hangt niet genoeg aan elkaar, er zitten een aantal onruststokers tussen en ik ben op zoek naar een gepaste VTO om hen de gepaste werkattitude aan te leren maar ik zie door het bos de bomen niet meer...

 

...ik volgde al meerdere trainingen in communicatie maar ik vind het zo moeilijk om de modellen in praktijk te brengen...
 
…Recent werden de zelfsturende teams ingevoerd in de organisatie. De directie verwacht dat mijn medewerkers zelf de uurroosters opmaken en hun verlofperiodes regelen. Ik heb de indruk dat er nog nooit zoveel spanningen waren, mijn team lijkt wel een krabbenmand
geworden... 

 

… ik heb last met de 'open communicatie’ in ons bedrijf. Iedereen gooit alles er gewoon uit. Ik weet niet meer hoe ik moet omgaan met informatie. Wat is relevante informatie en wie deelt ze met wie en wat moet je er mee doen?...

 

…De voorbereidende gesprekken verliepen in een optimale sfeer en een prima verstandhouding. De fusie is nu een half jaar een feit maar we slagen er niet in om uit de startblokken te geraken. De sfeer tussen de directies is grimmig geworden en er is zelfs geen sprake (meer) van een gemeenschappelijke visie... 

 

...De opleiding leiderschapsontwikkeling die ik onlangs volgde was zeer interessant, ik ben aan de slag gegaan met de praktische tools en heb dankbaar gebruik gemaakt van de voorbeelden van goede praktijk om mijn eigen modellen te creëren. We zijn een half jaar verder en er is splitsing in mijn team, ik zit vast in de modder – Ik heb het gevoel hier te falen...

...Ik ben diep gekwetst door de ondankbaarheid van mijn team. Ik organiseerde een teambuildingactiviteit en trok daar een behoorlijk budget voor uit. Al wat ik te horen krijg is dat het weggegooid geld is dat ik beter had besteed aan behoorlijk werkmateriaal…
 
…Ik vergader met mijn leidinggevende maar met haar praten doe ik niet meer, het helpt toch niet. Gisteren nog verweet ze mij dat ik te negatief ben, zij verwacht van mij een positieve inbreng. De punten die we echt moesten bespreken werden meegenomen naar de volgende vergadering...

…Er is hier weinig sprake van collegialiteit, we zijn met 4 maar ik ben hier de enige die alles moet overzien en er voor moet zorgen dat de praktijk hier draait. Niet bepaald mijn idee over een groepspraktijk...


…Ons bedrijf heeft een heel duidelijke visie en een heldere missie en toch slaagt ons personeel 
er blijkbaar niet in deze te onthouden!…

…Als ik op die manier moet doorgaan trek ik het nooit tot aan mijn pensioen. Ben ik de enige die hier in de indruk heeft dat dit project niet haalbaar is, waar zijn we mee bezig, wat is hier de bedoeling van? Heeft mijn baas nu nog niet door dat ik al genoeg op mijn bord heb – hoeveel sap zit er nog in een uitgeperste citroen? ...