Dit is wat ik denk :

 

SamenWerken hoort vooral boeiend, betekenisvol en aangenaam  te zijn. Soms lastig, stresserend en onprettig. Heel af en toe te zwaar en niet te combineren met andere dingen maar nooit of nimmer ziekmakend.

 

Een veilige, zorgzame professionele context vormt de basis voor succesvolle samenwerking. Elke werkplek hoort een omgeving te zijn waar werknemers het gevoel hebben dat ze meetellen,  gehoord worden en dat men hen ernstig neemt. 

 

Dit is wat ik merk :

 

Samenwerken gaat niet vanzelf. Elke ontmoeting en elke samenwerking is spannend. Dat heeft te maken met het feit dat  er heel wat tussen ons komt te liggen dat ons ongemerkt en onbewust beïnvloedt. Samenwerkingscontexten zijn  omgevingen van hoge druk waarin iedereen probeert zo goed mogelijk overeind te blijven. Samenwerken gaat vlotter als we allemaal de kans krijgen te begrijpen wat er tussen ons gebeurt.

 

Dit is wat ik wil :

 

Ik wil dat elke professional zich genoeg begrepen en erkend voelt zodat hij / zij het kan opbrengen om de collega die naast hem / haar staat te begrijpen en te erkennen.  

 

Dit is wat ik doe: 

 

Ik doe waar ik goed in ben. Ik deel mijn ervaring en inzichten en hoop daarmee anderen te inspireren om mee te werken aan een veilige en zorgzame professionele context. Ik ga op pad met al wie merkt wat ik merk,  wil wat ik wil en zoekt naar manieren om te geraken waar hij zijn wil. 

 

Dit is hoe ik het doe: 

 

ik kies voor maatwerk - lees meer in de aanpak. 

 

Dit is wie ik ben 

 

Ik ben Greet Van Zeir.

 Ik heb 17 jaar praktijkervaring als leidinggevende en teamcoach in de non-profit sector. Ik ben geïnteresseerd en gespecialiseerd in de dynamiek van samenwerkingsprocessen binnen een organisatie.

Mijn expertise ligt in de ‘fysiologie van de organisatie’ of in het veld van ‘hoe de betrokken partijen werken en wat hun onderlinge samenhang is'.

Als mijn curriculum je interesseert, je vindt het  hier